Kumpulan Puisi Tresno Boso Jowo


Tresno


Isek Tresno Sliramu


Isek Tresno Slilamu

Ko seberang laut kangenku
Numpak kapal perahu
Arep nang dermaga sliramu
Ndang Papak'en ta tunggu

Ta sawang laut biru
Seger rasa neng atiku
Mbayang-mbayangne sliramu
Nek ngguyu gawe kangenku

Isek kelingan pora karo aku
Sak suwene ora nang sandengku
Neng njero neng atiku
Sak tenane isek tresno sliramu


By Anisayu
___________________________________

Kangen Sliramu


Tresno Nangeng Wedi


"Kumpulan Puisi Tresno Boso Jowo"

All By Anisayu

58 comments:

  1. aduh aku sih ngerti sedikit demi sedikit > soalnya ada keturunan jawa tapi kalau semua kagak ngerti aku mba > mklum besarnya di Jakarta yg logat'a campur

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah sama kalo cuma sedikit ngerti bahasa jawa ....

      hehehe
      matursuwon,,,, :)

      Delete
  2. kaya uga atiku ,
    ana rasa kanggo sliramu ,
    rasa wis suwene wektu ,
    tresna lan kangen
    ing sajroning kalbu ,
    awan wengi tansah ngganggu ,
    pengin kaudal neng ngarepmu

    puisinipun endah lan bagus ,
    kreatif sanget sliramu damel puisi basa jawa

    ReplyDelete
    Replies
    1. sak jeroneng atiku
      dadi ngguya ngguyu
      kelingan sliramu
      seng ngangeni awan lan ndalu

      hehehe
      matursuwon sanget njeh.... :)

      Delete
  3. asooooooooyyyyy...

    suwit-suwit...

    salam kenal ya,,,

    ReplyDelete
    Replies
    1. trimakasih

      salam kenal kembali :)

      Delete
  4. ko ganteng tenan, ngarai seneng ati... hahah. sang pemuja pria ternyata,

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha…

      terus terang iya :)

      Delete
    2. ya wajar mba, namanya juga manusia. yang cowo tertarik ke cewe, yang cewe tertarik ke cowo.. munkin ini yang di alami cewe ya? aku sendiri belm pernah jadi cewe sie. hahah

      Delete
    3. kalo kamu adalah cowok sejati
      selamanya tetap jadi lelaki
      jangan merubah profesi

      hehe

      Delete
  5. wah tibae si emba wong jowo to...
    podo ambe aku.

    ReplyDelete
  6. tresno itu = cinta yach sobat???

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah jadi ngeti bahasa jawa sedikit nih sobat...

      Delete
    2. iya sedikit sedikit hehehe :)

      Delete
  7. aku malah pengen jatuh cinta mbak... :)
    lantaran puisine hehehehe.. :)
    aku tak pamet golek cinta sek yo mbak hehehe..
    matur sembah nuwun...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yo ndang budalo
      lan mugo mugo petok yo
      karo seng mok karepno

      hehe :D

      Delete
  8. iki jane opo
    tulisan garai Gelo
    korno keileng seng nak kono

    duh Pujonggo
    opo iki artine tresno

    nang ati dadi keronto tonto


    walah mbk anisayu ki tiang jawi to

    Salam Silaturahmi njeh ( ABIBUNDA )

    ReplyDelete
    Replies
    1. duh sampean ko gelo
      garai aku dadi nelongso

      tresno kui seneng neng roso
      karo seng neng njero dodo

      hehe …
      salam kembali :)

      Delete
  9. Replies
    1. mbk wong jowo orano ceng ayu,,, elek kabeh, ayu wong luar putih-putih,, kwe gelem ra karo aku,,<_>

      Delete
  10. wah boso jowo ya, kak,, apik biarpun cuma ngerti dikit2, ehehe

    senang akhirnya bisa berkunjung kembali ke sini :D

    ReplyDelete
  11. bhs jawa semua ya.., aq gk ngerti :)

    ReplyDelete
  12. lucu juga ya mbak... pake bahasa jawa

    ReplyDelete
  13. jiyan kulo remen sanget mbak kaleh oret2"an boso jowo"ne sampe"an hehehe

    sugeng tetepang"an mawon
    ((bunda citra))

    ReplyDelete
  14. jiyan kulo remen sanget mbak kaleh oret2"an boso jowo"ne sampe"an hehehe

    sugeng tetepang"an mawon
    ((bunda citra))

    ReplyDelete
    Replies
    1. jiyan matursuwun sanget njeh

      hehehe :)

      Delete
  15. MBAK NJENENGAN DAMEL MALEH JEH SUWUN SANGET MBAK,,,

    ReplyDelete
    Replies
    1. sering ndamel puisi
      nangeng boso Indonesia asli
      nek boso jowo yo nek teko inspirasi

      hehehe suwon yho... :D

      Delete
  16. so suitt puisi ne ingkang syahdu . . .

    matur suwun

    ReplyDelete
  17. Slmt ciang Mbak beeeh puisine jian ciiip hehehe

    ReplyDelete
  18. gayeng tenan puisi iki....siip pokomen nganti bojoku mesam-mesem .....

    ReplyDelete
    Replies
    1. senenge nganti mesam mesem
      atine tenan ghelem...

      hehehe suwon yho... :)

      Delete
  19. wah jian apik tenan,aku seneng banget.njur kepengen arep belajar basa jawa kie..

    ReplyDelete
  20. apa kowe ora getun, mung rekasa urip ana nggunung
    bungah susah dilakoni, yen rejeki ana sing maringi

    ReplyDelete
  21. apa kowe ora getun, mung rekasa urip ana nggunung
    bungah susah dilakoni, yen rejeki ana sing maringi

    ReplyDelete
  22. geguritan'e jian apix tenan mbak,,
    gawe tentrem'e ati..


    gue bangedd.. haha :D

    ReplyDelete
  23. .geguritanipun sae sanessss mbk,,,,,,,,,
    LANJUTKAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-)

    ReplyDelete
  24. rumongso langit runtuh yen moco geguritane
    10 jempoL kagem mbakyu Anisa . Heheh:)

    ReplyDelete
  25. rumongso langit runtuh yen moco geguritane
    10 jempoL kagem mbakyu Anisa . Heheh:)

    ReplyDelete